Žal še vedno uporabljate brskalnik Internet Explorer 6, ki je sedaj že zastarel.
For safer, more reliable browsing it is recommended that you upgrade your browser to one of these browsers:

Firefox / Safari / Opera / Chrome / Internet Explorer 8+

Varstvo osebnih podatkov

Izjava o varstvu podatkov

1. Predstavitev

Smo podjetje Olympus Slovenija d.o.o., (Hudourniška pot 2, 1000 Ljubljana, Slovenija). Vsi zaimki »mi/naš/nas« v nadaljevanju se nanašajo na Olympus Slovenija d.o.o.. »Osebni podatek« je določen kot katerikoli podatek, ki se nanaša na Vas osebno, npr. Vaše ime, elektronski ali poštni naslov.

Za razumevanje, kako uporabljamo osebne podatke, potem ko jih zberemo, si v nadaljevanju preberite o naši politiki varovanja osebnih podatkov. Preden nam posredujete katerekoli osebne podatke, Vas prosimo, da si Izjavo o varstvu podatkov v celoti preberete. Med obiskom naših spletnih strani Vam ni potrebno posredovati nobenega osebnega podatka.

Vsa morebitna vprašanja glede naše politike varstva zasebnosti nam lahko kadarkoli pošljete na naslov:.

Politika varstva zasebnosti se lahko včasih dopolni oz. spremeni. Datum zadnjih sprememb bo objavljen na tej spretni strani, zato si izjavo o varstvu podatkov vedno preberite, preden nam vaše osebne podatke posredujete.

2. V katerih primerih zbiramo osebne podatke?

Osebne podatke zbiramo, ko na naših spletnih straneh naredite naslednje:

• Se registrirate ob naročilu izdelkov ali storitev,

• Nam ali katerikoli naši podružnici pošljete ponudbo za zaposlitev (v tem primeru si preberite našo posebno Izjavo o varstvu podatkov, v kateri Vas pred uporabo spletnega obrazca za oddajo ponudbe prosimo za soglasje z navedenimi določbami).

• Nam prek spletnih strani pošljete katerikoli drug dopis (povpraševanje, pritožbo ipd.)

3. Katere osebne podatke zbiramo?

Ko se registrirate, zberemo naslednje osebne podatke:

• Ime,

• Poštni naslov,

• Telefonsko številko,

• Elektronski naslov,

• Katerekoli druge osebne informacije, ki nam jih prostovoljno posredujete v ponudbi za zaposlitev (preberite si posebno Izjavo o varstvu podatkov, v kateri se je pred uporabo spletne aplikacije za oddajo ponudbe potrebno strinjati z navedenimi določbami),

• Vse druge osebne informacije, ki nam jih posredujete prostovoljno.

4. Kaj z Vašimi osebnimi podatki počnemo?

Ko nam katerikoli osebni podatek posredujete, kot je navedeno zgoraj, ga uporabljamo za:

• Obdelavo Vaših naročil izdelkov in storitev,

• Korespondenco z Vami glede naročil ter za posredovanje novic in informacij o najnovejših posebnih ponudbah, ki bi Vas utegnile zanimati, razen če niste v posebni izjavi izbrali, naj Vam tovrstnih sporočil ne pošiljamo.

• Odgovore na Vaše dopise (poizvedbe, pritožbe ipd.) in za posredovanje novic in informacij o posebnih ponudbah, ki bi Vas utegnile zanimati, če ste v posebni izjavi predhodno določili, da tovrstno korespondenco želite.

• Obdelavo in korespondenco glede Vaše ponudbe za zaposlitev.

5. Komu Vaše osebne podatke posredujemo?

Osebne podatke, ki jih zberemo prek naših spletnih strani, izmenjujemo znotraj naše korporativne skupine. Sicer osebne podatke skladno z veljavno zakonodajo razkrijemo le vladnim organom in organom kazenskega pregona, pravnim naslednikom našega podjetja in zunanjim pogodbenim izvajalcem storitev, ki jih najamemo za obdelavo podatkov v našem imenu in ki v ta namen z nami podpišejo ustrezno pogodbo o varovanju osebnih podatkov.

6. Mednarodni prenos osebnih podatkov

Glede na to, da je svetovni splet globalno okolje, pri zbiranju in obdelavi osebnih podatkov z njegovo pomočjo neizogibno prihaja do prenašanja podatkov preko mednarodnih meja. Zato s tem, ko si ogledujete naše spletne strani in nam posredujete svoje osebne podatke, potrjujete razumevanje in svoje strinjanje s tovrstno obdelavo svojih osebnih podatkov in podajate izrecno soglasje za prenos osebnih podatkov preko mednarodnih meja.

7. Yahoojevi! piškotki in spletni svetilniki

Ob obisku naših spletnih strani shranimo na trdi disk Vašega računalnika podatke v obliki »piškotka« (majhne besedilne datoteke ali enojnega GIF-a). S pomočjo piškotkov lahko spletne strani oblikujemo glede na Vaše zanimanje in želje. Piškotek lahko npr. vsebuje podatke o posameznih spletnih straneh, ki ste jih obiskali v našem spletnem mestu, zato lahko Vaš naslednji obisk prilagodimo spletnim stranem. Vendar pa s piškotki ne moremo dostopati do drugih delov Vašega računalnika in jih ne uporabljamo za zbiranje osebnih podatkov.

Za analizo uspešnosti naših trženjskih akcij uporabljamo tudi druge tehnologije, npr. spletne svetilnike tretje strani, tj. podjetja Yahoo!, s katerimi analiziramo, katere spletne strani si naši obiskovalci ogledajo in kaj na njih počnejo. Yahoo! zbira anonimne informacije o Vaših obiskih naših ali drugih spletnih strani zaradi izboljšanja svojih izdelkov in storitev ter oglaševanja storitev in izdelkov, ki bi Vas utegnili zanimati. Če želite dodatne informacije o opisanih postopkih in o možnosti preprečitve uporabe podatkov Yahooju!, kliknite tukaj .

Večina spletnih brskalnikov omogoča izbris piškotkov ali izpis opozorila, preden se shranijo na trdi disk računalnika. Več o tem si preberite v navodilih ali na strani s pomočjo (F1) za uporabo vašega brskalnika. Vendar upoštevajte, da boste s popolno preprečitvijo shranjevanja piškotkov onemogočili nekatere storitve in funkcije na naših spletnih straneh.

Po potrebi bodo tudi te informacije prenesene tretjim, v kolikor je to zakonsko predpisano oz. v kolikor gre za pogodbene obdelovalce osebnih podatkov, s katerimi ima Olympus Slovenija sklenjeno ustrezno pogodbo. Z uporabo te spletne strani dajete izrecno privolitev za obdelavo o vas prejetih podatkov s strani Olympus Slovenija na prej opisani način in za prej opisani namen.

8. Povezave do drugih spletnih strani

Na našem spletnem portalu so objavljene povezave do spletnih strani, katerih lastniki in uredniki so tretje stranke. Tovrstne strani imajo svoje Izjave o varstvu podatkov in priporočamo Vam, da jih preberete, saj urejajo uporabo osebnih podatkov, ki jih posredujete med obiskom njihovih spletnih strani. Za izvajanje varovanja osebnih podatkov na omenjenih spletnih straneh tretjih strank ne prevzemamo nikakršne odgovornosti ali obveznosti. Uporabljate jih na lastno odgovornost.

9. Naslov IP

Ker želimo informacije prek svojih spletnih strani uspešno širiti, preučujemo trend obiska. Naš strežnik izdeluje dnevniške datoteke s podatki, kot je npr. naslov v internetnem protokolu (IP) vašega omrežja, katere strani ste si ogledali in trajanje obiska. Z analitično programsko opremo izdelujemo poročila, s katerimi izvemo, kako izboljšati kakovost Vašega obiska spletnih strani. Teh podatkov ne uporabljamo za izdelavo Vašega osebnega profila. Dnevniške datoteke redno brišemo. Naslov IP je številka, ki jo za dostop do spleta vašemu računalniku dodeli ponudnik spletnih storitev. V splošnem se naslov IP spremeni ob vsaki povezavi računalnika s spletom. Vendar pa v nekaterih primerih širokopasovnih povezav naslovi IP, ki jih zbiramo, vsebujejo podatke, za katere lahko domnevamo, da omogočajo osebno identifikacijo. Do tega prihaja zato, ker se pri nekaterih širokopasovnih povezavah naslovi IP ne spreminjajo, zato jih je mogoče pripisati oz. povezati z Vašim osebnim računalnikom. Vaš naslov IP v tem primeru uporabljamo le za zbiranje skupinskih podatkov o uporabi. Osebno bi Vas lahko identificirali le, če bi imeli možnost povezati konkreten naslov IP z Vami kot posameznim uporabnikom. To pa običajno zahteva dostop do dodatnih informacij, ki jih ne zbiramo. Olympus Slovenija v nobenem primeru ne bo povezal vašega IP naslova z Vašimi ostalimi podatki.

10. Vaše pravice glede Vaših osebnih podatkov

Pravico imate zahtevati izpis svojih osebnih podatkov, ki jih hranimo, in zahtevati popravek morebitnih napak. Zahtevek pošljite vodji varstva osebnih podatkov na naslov. V mejah razumnih prizadevanj Vam bomo Vaše osebne podatke posredovali, jih popravili ali izbrisali iz naših datotek.

Poleg tega lahko kadarkoli podate ugovor glede uporabe svojih osebnih podatkov. O tem nas obvestite po običajni ali zgoraj navedeni elektronski pošti.

april, maj, junij 2012

OLYMPUS Europe
Vodja varstva podatkov